До 14 септември хиляди пътници по линията от София до Пловдив,

...
До 14 септември хиляди пътници по линията от София до Пловдив,
Коментари Харесай

Хиляди пътници от София до Пловдив остават без превоз до 14 септември

До 14 септември хиляди пасажери по линията от София до Пловдив, обслужвана от " Витоша Експрес ", могат да останат без транспорт. Това описа шефът на Автогара Юг Веселин Дошков, написа Пик.

„ 400 пътници само през днешния ден са пострадалите от Витоша експрес. Разбрахме тази заран от сътрудниците на касите в София. Те алармираха, че рейсове няма да потеглят “, описа Дошков. Той е провел диалог със зам.-министъра по превоза за обстановката. С сътрудниците си също дискутирал казуса. И на следващия ден се чака мнозина да останат без транспорт, оповестява " Трафик Нюз ".

Договорът сред Софийска община и компанията е преустановен. Причината - компанията е спечелила контракт за линията, обявявайки " невъзможната " цена от 6,86 лв., само че в действителност билетът до София е два пъти по-скъп поради начислени такси.  

Проведена е нова поръчка, която е извоювана от пернишка компания. Тя обаче ще стартира транспорт на 14 септември. До тогава ориста на пасажерите е неразбираема. Дошков увери, че ще създадат всичко допустимо казусът да се реши. До тогава всеки, закупил авансово билет по линията, ще получи парите си назад.

„ От сутринта сътрудниците ни връщат парите на пострадалите. Нямаме обаче точна численост. Според чиновниците на касата мнозина са пренасочени към БДЖ ”, добави шефът на гарата.

Отчаяни пасажери са предпочели и смесен транспорт или таксита.

Алтернативи остават автобуси, които пътуват от Бургас към столицата.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР